Hoe verdien je geld met een blog (of website) ?

Een leuke en goede manier om geld te verdienen met internet is het maken van een blog. Je kunt een blog maken over allerlei onderwerpen. Zo kun je een blog maken over je favoriete hobby, interesse of bijvoorbeeld een fan page.

Wanneer je veel bezoekers op je blog wilt krijgen, dan is het wel aan te bevelen om als onderwerp iets te kiezen waar een brede belangstelling voor bestaat. Het onderwerp moet voor veel mensen interessant genoeg zijn om de moeite te nemen om het blog te bekijken. Denk ook aan een goed vindbare naam voor je blog, bij voorkeur een naam die duidelijk maakt waar je blog over gaat. Kijk hieronder of je favoriete naam nog beschikbaar is.

Op je blog kun je verhalen schrijven of informatie delen met je doelgroep. Eventueel kun je bezoekers de mogelijkheid bieden om op onderwerpen te reageren. Zo creëer je terugkerende bezoekers van je blog. Zorg er wel voor dat er duidelijkheid bestaat over de informatie die je deelt, dus verkoop geen onzin. Laat blijken dat je deskundig bent op het betreffende gebied, of geef aan dat je slechts een mening of ervaring wilt delen met de bezoekers van je blog (bijvoorbeeld zoals ik heb gedaan in mijn introductie over geld verdienen met internet). Op deze manier wordt de bezoeker in ieder geval niet misleid. Dit is voor mij altijd een van de grootste irritaties als ik een website of blog bezoek. Dat er bijvoorbeeld bepaalde informatie wordt beloofd, maar deze is vervolgens nergens te vinden of kan alleen tegen betaling worden verkregen.

Geld verdienen met banners en advertenties op je blog of website

Nu heb je bezoekers, maar hoe kun je dan geld verdienen ? Geld verdienen doe je door het plaatsen van advertentie banners op je blog of website. Wanneer een bezoeker klikt op een banner dan ontvang je hiervoor een vergoeding. Banners die een directe link hebben met het onderwerp van je blog geven het beste resultaat, omdat bezoekers sneller geneigd zijn daar op te klikken omdat zij interesse hebben in het onderwerp. Ook kun je bepaalde woorden in de tekst linken. Wanneer een bezoeker de tekst leest, dan kan deze door een bepaald woord aan te klikken meer informatie krijgen, of doorgelinkt worden naar een bepaalde website waar meer informatie is te vinden. Wanneer dit een link is van een adverteerder, dan kun je hier ook weer een vergoeding voor krijgen.

Een bekend voorbeeld van reclame banners zijn de banners van Google. Wanneer je bij Google een account hebt (bijvoorbeeld een G-mail account), dan kun je een ‘Adsense’ campagne beginnen. Met je Google account kun je je aanmelden voor Google Adsense. Wanneer je bent aangemeld, dan kun je op de website van Adsense een code ophalen (kopieëren) die je kunt plakken in je blog of website. Deze code geeft dan een advertentie weer op je site. Het is mogelijk om bepaalde websites of een bepaald soort advertenties te blokkeren (bijvoorbeeld advertenties bedoeld voor volwassenen). Dit kun je instellen in je Adsense account. Voor verdere uitleg over Google Adsense adviseer ik om Google te raadplegen. Hier is veel informatie over beschikbaar.

Een andere manier van adverteren met reclame banners is mogelijk door je aan te melden bij een affiliate organisatie zoals bijvoorbeeld Zanox of Daisycon. Wanneer je bij een dergelijke organisatie bent aangemeld en geaccepteerd, dan kun je je aanmelden voor campagnes van verschillende adverteerders. Voordat je een adverteerder kunt promoten, moet je wel eerst door de adverteerder worden geaccepteerd. Nadat je je hebt aangemeld voor een campagne van een bepaalde adverteerder, dan wordt de aanvraag eerst beoordeeld. Na goedkeuring kun je beschikken over een verscheidenheid aan reclame materiaal, afhankelijk van de adverteerder. Vaak kun je kiezen uit verschillende banners. Ook kun je een link-adres vinden die verwijst naar de website van de adverteerder. Dit link-adres kun je dan gebruiken om stukken tekst of bepaalde woorden in je site door te linken naar de site van de adverteerder. Op deze manier kan de affiliate organisatie bijhouden hoe vaak er op een banner of link wordt geklikt. Als een bezoeker op een link of banner klikt, dan wordt er een cookie geplaatst op de computer van de bezoeker. De website van de adverteerder kan deze cookie lezen, en weet dan wie de bezoeker heeft doorgestuurd, zodat je vergoeding kan worden bijgehouden door de affiliate organisatie. Op de website van de affiliate organisatie kun je inloggen op je account en daar een overzicht vinden van je tegoed.

Gebruik van WordPress voor je blog of website

Wil je op een gemakkelijk manier een blog maken, dan kan ik WordPress aanraden. Dit is veelal op een gemakkelijke manier via je webhost te installeren. Bovendien is WordPress gratis en gemakkelijk uit te breiden door middel van (downloadbare) plugins. Met plugins kun je verschillende toepassingen uitvoeren in WordPress, zoals bijvoorbeeld het weergeven van afbeeldingen of het plaatsen van banners op je site. Ook kun je kiezen uit verschillende (ook gratis) thema’s. Een thema is een soort sjabloon van je pagina, waarmee je het uiterlijk van je pagina bepaalt. Je kunt een pagina kiezen die je het beste vindt passen bij het onderwerp van je blog. Omdat WordPress open source is, kun je er veel informatie en ondersteuning voor vinden op internet, zodat je altijd wel een antwoord kunt vinden voor een bepaald probleem.