Waarom dit blog? Enige tijd geleden ben ik mijzelf eens gaan verdiepen in het fenomeen ‘geld verdienen op internet’.
Ik was op zoek naar voor mij nieuwe mogelijkheden om extra verdiensten te creëren. Van belang hierbij was om in ieder geval zo weinig mogelijk kosten te maken, omdat investeren in nieuwe en onbekende dingen toch behoorlijk onzeker is.
Al snel kom je dan uit op het internet. Er zijn vele mogelijkheden om met internet op de een of andere manier geld te verdienen. De een nog verleidelijker dan de ander. En natuurlijk allemaal gratis en voor niets! Of toch niet ?

Natuurlijk zijn er makkelijke manieren, zoals bijvoorbeeld de spaarprogramma’s. Deze zijn leuk om een zakcentje bij te verdienen. Wil je echter meer, en bijvoorbeeld een inkomen kunnen genereren met internet, dan komt er wel wat meer bij kijken. Dan kun je je bijvoorbeeld gaan richten op het exploiteren van een blog of een affiliate website. Al deze mogelijkheden om geld te verdienen met internet komen aan bod.

Na een intensieve en tijdrovende zoektocht, vele mislukte pogingen, de nodige teleurstellingen en niet te vergeten flinke financiële uitgaven ben ik langzaam aan behoorlijk wat wijzer geworden. De belangrijkste les die ik geleerd heb is toch wel dat er niet zoiets bestaat als makkelijk een inkomen verdienen met internet. Als er al makkelijke manieren zijn, dan is de opbrengst in verhouding tot de te investeren tijd vrij klein.

Verder is het gewoon hard ploeteren, eindeloos zoeken naar de juiste middelen om een geschikte website te maken of bekendheid te krijgen, keer op keer dingen proberen die dan toch niet blijken te werken, en uiteindelijk toch nog geld uitgeven aan plugins en dergelijke om je website te laten functioneren.
Dit blog is er op gericht om mensen die geïnteresseerd zijn in geld verdienen met internet op weg te helpen. Dit doe ik door mijn ervaringen te delen en diverse hulpmiddelen te bespreken en aan te reiken. Omdat ik zelf geen technische kennis heb voor wat betreft het bouwen van websites en/of het schrijven van html en php codes en dergelijke, is dit blog vooral bedoeld voor diegenen die graag iets op internet willen doen, maar niet over enige technische kennis beschikken. Juist dit vind ik belangrijk om aan te stippen, omdat er op vele sites wordt gesuggereerd dat het opzetten van bijvoorbeeld een affiliate website zeer eenvoudig is, en in enkele klikken is gerealiseerd zonder enige kennis van html of php. Bovendien is het vinden van het juiste thema of de meest geschikte plugin alleen al een enorme uitdaging. Een professionele website laten bouwen is vaak geen optie. Bedragen van enkele duizenden euro’s zijn geen uitzondering.