Iedereen kan geld verdienen via het internet, werkelijk iedereen. Je hoeft niet te wachten.
Je kan direct van start gaan. En er zijn enorm veel mogelijkheden.

Zo heb ik het op dit blog al meerdere malen gehad over affiliate marketing, een verdienmodel wat voor veel mensen bijzonder goed blijkt te werken. Je promoot een product in ruil voor een winstverdeling per verkoop. Snel en makkelijk geld verdienen indien je al beschikt over de benodigde kennis.

Maar er zijn ook nog andere manieren om geld te verdienen via internet, zoals het schrijven van een eigen e-book.

Waar heb je kennis van? Jij kan iets wat andere mensen niet kunnen.

  • Kan je een fietsband plakken?
  • Weet je hoe je goedkoop boodschappen kan doen?
  • Weet je hoe je veel geld kan besparen op treinreizen?
  • Of kan je goed uitleggen aan beginners hoe ze moeten leren koken?
  • Waar kan jij met andere mensen lange gesprekken over voeren?

Het maakt niet uit wat het is, je kan er geld mee verdienen, op internet, met een zelfgeschreven e-book!

Je pakt een onderwerp waar je veel over kan vertellen, je schrijft er een e-book over en je verkoopt het op internet via advertentiesites of via je eigen website. Een e-book is gewoon een boek, maar dan in digitale vorm, zodat het op de computer gelezen kan worden.

Een e-book maak je gewoon met het programma “Microsoft Word”.
Ik geloof dat het zelfs kan met Open Office (een gratis tekstverwerker).

Het e-book moet met een soort stamboom structuur opgebouwd worden. Simpel gezegd, bedenk eerst een hoofdonderwerp voor je e-book. Schrijf het hoofdonderwerp van je e-book op een papiertje.
Dan ga je nadenken wat je zoal kan vertellen over dat hoofdonderwerp en daarbij splits je het hoofdonderwerp op in sub-onderwerpen. Vervolgens verdeel je de sub-onderwerpen op in sub-sub-onderwerpen.

Nu je alle onderwerpen hebt bedacht voor de inhoud van je e-book is het de bedoeling dat je alle onderwerpen helemaal volschrijft. Dus per kopje teksten schrijven.

Aan het eind van de rit heb je een compleet e-book wat je kan verkopen aan mensen die op zoek zijn naar de informatie die jij te bieden hebt. Als mensen het gevoel hebben dat de inhoud van jouw e-book als oplossing kan dienen voor hun probleem, zal je veel e-boeken verkopen en veel verdienen.

Je kan nog meer geld verdienen aan je klanten door een e-maillijst te bouwen met alle e-mailadressen van je klanten. Daarmee kan je gewoon via internet regelmatig informatieve mails sturen die de klant nog meer inzicht geeft in het betreffende onderwerp of hun probleem. Je maakt je klanten als het ware nog “slimmer” door ze meer te leren, meer kennis te geven. Dit kan allemaal automatisch met een e-mailprogramma wat we een “autoresponder” noemen.

In die mails heb je de mogelijkheid om subtiel andere, bijpassende producten te promoten als affiliate.
Ook daar valt er extra winst te behalen.

Om meer inzicht te krijgen in de verschillende manieren om online extra geld te verdienen surf je rond op dit blog en lees je alle artikelen.

Wil je geld verdienen met het verkopen van e-books? Google dan ”het ideale verdienmodel”, een gratis pdf boek van Eelco de Boer met stapsgewijze instructies voor het schrijven en verkopen van een e-book wat je zo gratis van het internet kan afhalen.