Boekhouden in de zorg is enorm belangrijk. Als je als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) in de zorg werkt, dan heb je het altijd druk. Je bent altijd bezig met het verlenen van zorg en daarnaast moet je ook nog eens je administratie bijhouden. Dit is iets waar veel mensen tegenop zien. Met een goed boekhoudprogramma ZZP zorg kun je veel tijd besparen. Je moet je financiën goed in de gaten houden. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal zoveel mogelijk tijd besteden aan datgene waar we goed in zijn – de zorg. En zo min mogelijk tijd besteden aan die vervelende administratie. Daarom is het zo belangrijk om een goed boekhoudprogramma te hebben.

Weten welke boekhoudsoftware je nodig hebt

Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma’s op de markt. Het is belangrijk om te weten welke het beste bij jou past. Sommige programma’s zijn heel eenvoudig en gericht op ZZP’ers zonder boekhoudkundige achtergrond. Dit zijn de zogenaamde ‘cloud based’ boekhoudprogramma’s. Met deze programma’s kun je je boekhouding volledig online doen en je hebt geen speciale software nodig. Alles gebeurt via internet en je kunt overal waar je internet hebt je boekhouding bijhouden. Dan zijn er ook nog de meer geavanceerde boekhoudprogramma’s. Deze zijn vaak wat duurder en hebben meer functies. Denk bijvoorbeeld aan functies zoals facturatie, voorraadbeheer en urenregistratie.

Het kiezen van de beste boekhoudsoftware

Nu weet je waarom boekhouden zo belangrijk is en wat de verschillende soorten boekhoudprogramma’s zijn. Maar hoe kies je nu het beste programma? Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. De eerste stap is om te bepalen wat je precies nodig hebt. Wil je alleen maar je inkomsten en uitgaven bijhouden of heb je ook andere functies nodig zoals facturatie en voorraadbeheer? Daarna is het een kwestie van verschillende programma’s met elkaar vergelijken. Kijk naar de prijs, de functies en de gebruiksvriendelijkheid. Probeer een paar programma’s uit en kijk welke het beste bij jou past. Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste tools hebt. Zo heb je meer tijd over voor de zorg en dat is waar het echt om gaat.